זה לקח כמה שנים טובות עד שעברנו מהיינות המתוקים של הקידוש ליינות אנינים מיוחדים שמביאים את מלוא הטעמים והניחוחות של הטרואר הישראלי המעולה. יינות ישראליים הפכו זה מכבר לשם דבר ברחבי העולם והם קוטפים מדליות ושבחים, כך שמומלץ לבדוק את התחום שרובנו לא מכירים. טיול יקבים הוא מהנפלאים שאפשר לעשות ולא להשתעמם בו אף לרגע. אנחנו מוצאים זנים מסורתיים ובלנדים ייחודיים לכל יקב שנותנים לו את המוניטין שלו ועוזרים לבסס לו שם של יקב בוטיק.
סוגי יין לבן
אחד היינות שישראלים אוהבים אבל לא תמיד יודעים עליו מספיק הוא יין לבן. יש סוגי יין לבן שונים ובהם מכלילים גם את היינות הסמוקים כמו יין רוזה. אלה יינות שרוב הענבים שלהם הם מזן שרדונה או סוביניון בלאן ורק מוסיפים להם בבלנד שלהם עוד מעט יין אדום מזן שיראז או קברנה סוביניון. התוספת הזאת נותנת להם יופי של צבע ורוד או סמוק וגם מעשירה את הטעם בלי סוף. אתם יכולים להריח כוס יין לבן ולהריח בו בעיקר את הרעננות שלו ואת כל מה שאפשר לדמיין כמו פירות פרשיים ועשב ירוק. יש יינות שנותנים ריח של למון גראס או דשא קצור, ויינות שבהם אפשר להריח אשכוליות אדומות שהופכות את היין למרענן חך של ממש.
אילו יינות תוכלו למצוא?
יקבי בוטיק כמו יקב אדיר מציעים לכם יין לבן מומלץ מסוג קברנה סובניון שהוא אחד הטובים והייחודיים בתחום זה. הוא זוכה למוניטין של אנינות טעם ואפשר להציב אותו בגאווה על כל שולחן אירוע שהוא. יין לבן חצי יבש מומלץ מתוצרתם הוא יין ברברה רוזה, יין שעשוי במתיקות נעימה עם הריחות הרעננים שמצפים למצוא בכל יין לבן. הוא עשוי מזן ברברה המעניין. יין לבן יבש נוסף שנקרא לבן A הוא יין יבש שעשוי מבלנד של שרדונה וסובניון בלאן. בכל יין לבן אחוז אלכוהול נע בין 12.5% לבין 14%, תלוי בזן ובדרך הייצור.
האם יינות לבנים מתאימים רק לדגים?
תתפלאו אבל לא. נכון שבגלל הזנים שלהם אפשר לייצר טעמים יותר קלילים שמתאימים לשתייה לא כבדה בשעות היום ובאירועים שבהם לא מגישים בשר, אבל זה תלוי מאוד בזן וגם בבלנד שעושים ממנו. תתפלאו לגלות שיש יינות בוטיק לבנים שמתאימים גם לעופות ומאכלים בשריים מעודנים יותר, אם כי אין ספק שרבים מהם נפלאים כשהם משודכים בעיקר למאכלים קלים. זה יכול להיות יין לבן עם פירות וגבינות, כך שהחמיצות והרעננות של היין פוגשים בחומציות ובטעם של הפרי ובכך כל אחד מדגיש זה את טעמו של זה. הדרך הטובה ביותר להתאים יין למאכלים שאתם אוהבים היא פשוט להתנסות.
מה חשוב לדעת על יקבי בוטיק והיין בצפון?
יקבי בוטיק עכשוויים הם כמו היקבים העתיקים, בדיוק כמו ההיסטוריה שלנו ולכן הם מחדשים מסורות עשיית יין ישנות ומשלבים עם החדשות. מגדלי הענבים ליין לקחו את הידע העתיק והם מיישמים אותו כיום ביקבים שגדלים בדיוק באותם תנאים של פעם, שהוציאו לארץ ישראל את המוניטין שלה בעולם העתיק. זה לא מקרי שאנחנו מוצאים כאן בחפירות כל כך הרבה יקבים עתיקים, מחסני בקבוקים של יין ואזכורים של משקאות אלכוהוליים בכל הכתובים הישראליים. ביקור בארץ היין בצפון מחבר אותנו גם להיסטוריה שלנו ונותן לנו פרספקטיבה נוספת על המסורת הישראלית של ייצור יין וניצול התנאים המקומיים לחקלאות מיטבית. במובן מסוים, אנחנו לא מספיקים להיות אומה יזמית שמנצלת כל מצב כדי ליצור, לייצר, להשביח ולמכור. זה מחמם את הלב לנסוע כך בשבילי הארץ הקדומה שלנו.